Bár a BlackBerry potenciális felvásárlása körüli pletykák mostanában különösen fantáziadúsak -- kis túlzással már csak a Dalai Lámával nem hozták hírbe a céget --, tegnap egy érdekes spekuláció jelent meg a mérvadó Wall Street Journal hasábjain a kanadai cég lehetséges jövőjét illetően: A cég vezetői állítólag múlt héten Kaliforniába repültek azért, hogy titokzatos tárgyalásokat folytassanak Mark Zuckerberggel, a Facebook atyjával.

Az ilyenkor szokásosan megszólaló bennfentes források szerint a vezetők a cég potenciális eladásáról tárgyalhattak, még éppen időben, hiszen a Fairfax részvényennkénti 9 dolláros ajánlata jövő hétfőn konkretizálódhat, vagy éppen nem konkretizálódhat, ha jön egy módosabb befektető. Az egyelőre nem teljesen világos, hogy a Facebook ilyen befektető lehet-e, vagy Heinsék csak családlátogatáson jártak Zuckerbergéknél, hogy életükben először lássanak végre pulikutyát.

facebook_hq.jpg

Viccet félretéve a Facebookról tudni kell, hogy irgalmatlanul sok felhasználója van, éppen ezért sokan kézenfekvőnek tekintik, hogy ennek az irgalmatlan sok felhasználónak a cég előbb-utóbb saját mobilt akar adni a kezébe, amit aztán minden eddiginél jobban behálózhat a rendszerbe. Mondjuk Zuckerberg már többször kijelentette, hogy ez elbaltázott stratégia lenne, de nyugtával dicsérjük a napot, és ha már mobilgyártót venne, miért ne pont a kiterjedt szabadalmi portfólióval rendelkező BlackBerryt venné meg a cég?

Persze az is lehet, hogy a Facebookot egyáltalán nem érdekli a telefongyártó részleg, viszont annál inkább a multiplatformos nyitással újult erőre kapott BlackBerry Messenger, melyből egy-két elemet bizonyára jól lehetne hasznosítani a Facebook saját üzenetküldő rendszerében. Vagy az is lehet, hogy Heinsék a legfelsőbb szintekre próbáltak hatni azért, hogy legyen végre natív Instagram kliens BlackBerryn? Na jó, ez talán kevéssé valószínű...

Via WSJ.

süti beállítások módosítása