Manapság kevés céges meetinget vagy eseményt lehet lenyomni prezentáció nélkül, amolyan kötelező tartozék a bemutató, melynek máig egyik központi eszközének a Microsoft-féle PowerPoint tekinthető. Tény, hogy a PowerPointtal szinte mindenféle prezentációs cél megvalósítható, de azért van még mit keresni másoknak ezen a területen, gondoljunk csak a méltán népszerű prezi.com-ra, mely a prezentációkészítés nemcsak látványos, hanem kényelmes módját is kínálja. És persze miért ne lehetne mobilról prezentálni?

A legdurvább meetingeken is az egyszerű üzenetek ütnek a leginkább, a résztvevők kifejezetten hálásak, ha érthetően és világosan foglalja valaki össze a lényeget egy bemutatóban, mindenféle extra körítés nélkül. Erre a célra kitűnő eszköz a BlackBerry új prezentációkészítő-vetítő alkalmazása, a BlackBerry Express, ami annak ellenére, hogy a béta jelzőt viseli, kiforrott, hibátlan alkalmazásnak tekinthető.

A BlackBerry Express által készített prezentációkat tényleg az egyszerűség jellemzi, ettől függetlenül a prezentációk több látványos elemmel (átúsztatások, mozgó háttér stb.) bővíthetők. A koncentráltságra jellemző, hogy egy szövegdobozba nem lehet 140 karakternél hosszabb szöveget írni (csakúgy, mint a Twitteren), a fotókhoz sem lehet hosszú szöveget írni stb.

A prezentáció elemeit pofonegyszerű ide-oda rakosgatni, átrendezni, új elemeket belevinni, mégegyszer mondom, mindezt simán mobilon meg lehet csinálni, nem kell a PC-t vagy a PowerPointot előszedni.

A BlackBerry saját prezentációkészítő alkalmazása ingyenesen letölthető BlackBerry 10 operációs rendszert futtató készülékekhez az alábbi linkről:

BlackBerry Express

süti beállítások módosítása