Naszóval, az van, hogy jobb lesz ha hozzászoktok a gondolathoz, hogy a BlackBerry ősszel érkező nagyágyúja, melyet egyelőre csak Windermere kódnéven ismerünk, úgy fog kinézni, ahogy az eddigi fotókon láthattátok: Egy óriási, szögletes QWERTY-s telefon lesz, háromsoros billentyűzettel és meganagy 1:1-es kijelzővel. Az N4BB most újabb fotókat közölt a BlackBestiáról, és minden eddiginél részletesebb infókat közöl a cuccról (azért ne vegyetek még mindent készpénznek ebből), amiért minden bizonnyal irtózatosan seggbe fognak rúgni valakit, de ez már csak legyen az ő baja.

A fenti fotókon látható prototípus készülék nagyon közel áll a végleges kialakításhoz, a pletykák szerint csak a hátlap különbözhet majd, ami valószínűleg olyan karbonmintázatot kap majd, mint amit a Q10-en vagy a Z30-on is van. Nem lehet majd levenni a hátlapot, a SIM-et és a microSD-t felül, a kamera felett található műanyag panel lepattintását követően lehet majd berakni a készülékbe.

A cucc irgalmatlan méretű, több mint négyhüvelykes 1:1-es kijelzőjének felbontása 1440x1440 pixel lesz, a pixelsűrűség pedig állítólag 480 dpi (aki akarja, ebből a két adatból kiszámolhatja a pontos kijelzőátlót). A telefonba 3 GB memória kerül, egy négymagos Snapdragon 801-es SoC mellé, aminek az órajele alsó hangon 2,36 GHz, vagyis lesz számítási teljesítmény bőven.

A QWERTY-billentyűzet az előzetes infóknak megfelelően érintésre is reagál majd, lehet például gesztusokkal szöveget törölni, meg tájkép módba rakva scrollozni vele (bár nem tudom, egy 1:1-es kijelzőn mi értelme a portré- és tájképállásnak).

A hátlapon 13 megapixeles kamera lesz, az akku kapacitása pedig 3450 mAh, ami a bivaly hardvert állítólag legalább annyi ideig el tudja majd látni árammal, mint amennyit a Z30 is elmegy. Apropó, a készülék könnyebb lesz, mint a kissé túlsúlyos Z30, illetve vékonyabb is lehet annál.

Via N4BB.

Címkék: leak q30 windermere
süti beállítások módosítása