Amikor egy autógyártó a meglévő főbb komponenseket (motor, futómű stb.) felhasználva új típussal rukkol elő egy modellből, na azt hívják az autóiparban faceliftnek, magyarul ráncfelvarrásnak. Az okostelefonoknál ez viszonylag ritkán fordul elő, a BlackBerry azonban most úgy tűnik, mégis valami ilyesmire készül a tavaly útjára bocsátott útlevélméretű phabletet, a Passportot illetően.

Az Oslo kódnevű BlackBerryről már korábban is szivárogtak ki mindenféle számítógépes rajzok, akkor még azt gyanítottam, hogy valakik nagyon benéztek valamit, és mondjuk egy szimpla kínai Passport-hamisítványról hiszik azt, hogy a BlackBerry saját terméke lesz. Az N4BB által kiszivárogtatott legfrissebb, hús-vér fotóknak köszönhetően ez a teóriám megdőlni látszik, de az Oslo ettől még cseppet sem nyert nagyobb értelmet a szememben.

Pláne, mivel a blog úgy tudja, hogy az újratervezett Passport valójában csak külsőleg lett újratervezve, belül pont ugyanazok a komponensek vannak, mint az eredeti, több mint fél éve megjelent változatban. Na nem mintha az ettől máris elavult lenne. 

Ádám a twoBB.net -től találóan megjegyezte, hogy az Oslo pont úgy néz ki, mintha a HTC mérnökei tervezték volna, ennél jobban szerintem le sem lehetne írni a készülék külsejét, ami egyedül a hátlapban különbözik markánsan az eddigi Passportoktól - meg persze a full fém (?) keretben. Az Oslónak ugyanis nem sima, hanem mintázott hátlapja van, vagyis lesz - nagyjából mint a Classicnak vagy a Leapnek.

Az N4BB a képek és specifikációk mellett megerősíti azt a korábbi spekulációt, hogy a BlackBerry elsősorban az európai és ázsiai régióba szánja az Oslót, ami ebből kifolyólag (feltételezhetően) olcsóbb lesz, mint a Passport, mely egyébként a nem túl acélos eladások dacára kitartóan őrzi az árát. Tehát a telefon jó eséllyel kapható lesz nálunk is, már csak az a kérdés, lesz-e rá kereslet.

Via N4BB.

Címkék: blackberry oslo
süti beállítások módosítása