A BlackBerry 10 operációs rendszer legfrissebb, 10.3.2-es kiadásának megjelenését komoly misztikum övezi, hiszen míg Észak-Amerikában ez a verzió már júniusban lefrissült a telefonokra, addig az európai készülékek nem kapták meg az új OS-t -- egészen a mai napig. A szolgáltatófüggetlen, és a legtöbb függő telefonra azonban ma délután leküldték a BlackBerry szerverei az új rendszert, mely egész pontosan a 10.3.2.2474-es verziószámot viseli, vagyis megegyezik azzal a kiadással, ami augusztus végén szivárgott ki az internetre. Hogy mi tartott ennyi ideig, az valószínűleg sosem fog kiderülni, de induljunk ki abból a jóindulatú örök közhelyből, hogy jó munkához idő kell.

blackberry_10.jpg

 Az új BlackBerry 10 verzióról mindenekelőtt annyit érdemes tudni, hogy egyrészt ez elsősorban egy bugfix release, vagyis a 10.3.1-es kiadásban szereplő hibákat (volt belőlük pár, mitagadás) hivatott javítani, új funkciót és új kinézetet ezért nemigen hoz. Illetve azt is tudni kell, hogy ha egyszer frissítesz erre a verzióra, akkor nincs többé visszaút, vagyis nem lehet újra feltenni korábbi kiadást, ha tetszik, ha nem, ezt kell használni.

Szerencsére a 10.3.2-es kiadással az eddigi tapasztalatok szerint jóval kevesebb a gond, mint az eggyel korábbival, ami a fentiek alapján érthető is, hiszen mint említettem, bugfix release-ról van szó. Így aligha lesz értelme visszatérni egy korábbi verzióra.

FONTOS!

Mielőtt ujjongva ráböknél a frissítést leokézó gombra, ellenőrizd, hogy a BlackBerry ID-d jelszavát ismered-e, mert könnyen kizárhatod magad a saját telefonodból a legközelebbi adattörlést követően, illetve nem fogod tudni így másnak eladni a készüléket, ha megválnál tőle. A BlackBerry ID-det a legegyszerűbben úgy tudod leellenőrizni, ha megpróbálsz bejelentkezni a BlackBerry weboldalán vele.

A BlackBerry Protect új lopásgátló funkciójáról itt olvashatsz.

A BlackBerry 10 legújabb verziójának első frissítési hullámáról pedig ebben a posztban volt szó.

Címkék: frissítés bb10
süti beállítások módosítása