Múltkoriban elsütöttem azt a mára kissé elcsépelt poént, hogy mostanra már a BlackBerry PRIV is megkapta a maga exkluzív fingós appját, a Slide Sound személyében, ami a slider mechanika nyitására és csukására tud lejátszani különféle obszcén, illetve kevésbé obszcén hanghatásokat.

Ezen a ponton azért eléggé igazságtalan voltam, úgyhogy most megkövetem magam: a Google Play Store-ban számtalan, hasznosabbnál-hasznosabb alkalmazás található (de most komolyan), és nagy részük a PRIV-vel is kompatibilis. Itt van például az olcsó fuvarokat kínáló platform, egyben a taxisok szemében a sátánnal egyenlő Uber.

priv_uber_device42.jpg

Valahol azért nem csodálkozom annyira, hogy a hivatásos fuvarozóknál kiverte a biztosítékot a meglehetősen rámenős Uber, melynek egyébként már olyan, nevenincs befektetői is vannak, mint a Microsoft. Ettől függetlenül -- főleg a fővárosban -- az Uber már Magyarországon is megvetette a lábát, módosított taxisrendelet ide- módosított taxisrendelet oda. Amerika persze ezen a téren is némileg Európa előtt jár, az Uber boszorkányüldözését ott mondhatni már régen feladták, aminek egyik ékes példája, hogy az AT&T-nél forgalmazott PRIV-eken ott van gyárilag az Uber-kliens.

Sőt, az Ubernek már van kifejezetten cégek számára kínált szolgáltatása, melyben elkülönülnek a magáncélú és a céges fuvarok, nagyjából úgy, ahogy egy menedzselt céges mobilon elválik egymástól privát és a biznisz oldal. Ez a kettősség tehát éppen kapóra jött a BlackBerrynek, mely az Android for Work platform egyik első számú támogatójává lépett elő a PRIV megjelenésével, illetve a későbbi androidos készülékekkel. 

A Play Store az Uber mellett természetesen üzleti produktív appok egész garmadáját kínálja, melyek használatát a céges Play Store-on keresztül akár kötelezővé is lehet tenni, ha a vállalati mobilflotta mögött éppenséggel egy BES12 szerver munkálkodik.

Az Uber letölthető a Google Play Store-ból erre a linkre kattintva.

Via Inside BlackBerry blog.

Ha ki nem állhatod a BlackBerry első androidos okostelefonját, a PRIV-et, akkor a lenti videó alighanem kéjes örömöket fog számodra okozni, de ha vágysz egy ilyen telefonra, netán meg is rendelted már, akkor sem árt, ha megnézed, hogy tudd, mennyire strapabíró készüléket vásároltál. A JerryRigEverything videója ugyanis a nevéhez méltón durva próbatétel elé állít mindent és mindenkit.

A rövidfilmen előkerülnek olyan, a telefonok testi épségére fokozottan veszélyes, hétköznapi eszközök, mint a csavarhúzó, a szike vagy éppen a lakáskulcs, és persze van hajlítgatós meg öngyújtós teszt is. A poént nem lövöm le, tessék megnézni a fenti videót, és kéjesen kacagni, vagy éppen a szemet eltakarva szörnyülködni.

És persze a legfontosabb:

Senki nem próbálja ki a fentieket otthon!

Via CrackBerry.

KIFUTOTT AKCIÓ!

Ha egészen idáig kacérkodtál a gondolattal, hogy beszerezz egy prémium minőségű bőrtokot a BlackBerryhez, ne habozz tovább: a BerryBolt péntek éjfélig tartó akciójában* most a teljes PDair kínálatot jelentős kedvezménnyel érheted el, ráadásul most néhány vadonatúj sima bőrtokkal is kiegészült a választék!

pdair_classic_red.jpg

Ilyen például a BlackBerry Classichoz készült, eredeti bőrből készült sima bőrtok, mely elegáns vörös szegélyvarrással készült, és éppúgy kínál aktív funkciót, mint a gyári bőrtokok. A telefont a felső bevágásnak köszönhetően pofonegyszerű kivenni a tokból, ráadásul ez a rés nem takarja el a BlackBerryden lévő logót sem, így mindenki tudni fogja, milyen telefonod van, akkor is, ha a tokban tartva leteszed az asztalra.

A PDair választékában a fenti tokon túl természetesen a teljes, kurrens BlackBerry-kínálathoz (leszámítva a Passport Silver Editiont) találsz valamilyen sima bőrtokot vagy flip tokot, a teljes, akciós kínálatot itt éred el: PDair tokok a BerryBoltban.


Az akció 2015.11.20-án 23:59-ig, vagy a készlet erejéig tart, és csak a webshopban leadott rendelésekre érvényes.

A BerryBolt Magyarország első és legnagyobb, kifejezetten BlackBerry termékekre szakosodott webáruháza 2011 óta. A BerryBolt és a BerryBlog közös tulajdonosi háttérrel rendelkezik.

Nem kellett hozzá sok, ahogy megjelent az első androidos BlackBerry, egyből utolérte a végzete, mármint olyan tekintetben, hogy megjelent hozzá az első, igazán nélkülözhetetlen app a temérdek alkalmazást felvonultató Play Store-ban. Mármint a BlackBerry PRIV-exkluzív alkalmazásai (Hub, Naptár, Névjegyzék stb.) mellett persze. Ez a Slider Sound, ami -- nem fogjátok kitalálni -- hangot játszik le a csúszkamechanika nyitásakor és zárásakor. Nagyjából imigyen:

Ez a hang egyébiránt lehet valamilyen, az alkalmazásba épített hang (gong, ostorcsapás, és igen! - fingás is!), de tetszőleges mp3 fájl is kiválasztható a művelethez. Mindezért az élményért potom 274 forintot kell fizetni, szóval úgy látszik a Google Play Store-ba fejlesztők is megtanulták a leckét: a BlackBerry-felhasználókat bármire le lehet húzni, ha úgy adódik. 

Valószínűleg nem ez az első, és nem is az utolsó, PRIV-exkluzív androidos app, és még csak nem is a legproduktívabb, de első cseppnek megteszi a nagy androidos app-óceánban. 

A Slider Sound ezen a linken keresztül érhető el a Play Store-ban.

 Via CrackBerry.

Múlt csütörtökön megjelentek az interneten az első renderek a BlackBerry következő, feltételezhetően megjelenés előtt álló androidos mobiljáról, a Viennáról, most pedig már néhány alapadat is kiszivárgott az állítólagos újdonságról a BlackBerryCentral jóvoltából. Bár túl sokat továbbra sem tudni a készülékről, legalább azt most már el lehet képzelni, mekkora lesz. Valószínű, hogy akinek a Z30 testhez álló volt, az nem fog csalódni a Viennában sem.

vienna_bbcentral.jpg

A blog szerint a Viennának ugyan kisebb kijelzője (4,4") lesz, mint a Z30-nak (5"), a fixen beépített, négysoros billentyűzet azonban alaposan megnöveli majd a mobil magasságát, míg széltében nagyjából ugyanolyan méretű lesz a telefon, mint a Classic, vagy a Z30. Ez egyébiránt körülbelül

147,3 x 71 millimétert jelent, 9,8 milliméteres vastagság mellett.

A BlackBerryCentral informátora szerint a 4,4 hüvelykes kijelző felbontása amúgy 1920x1440 pixel lesz, ami ha igaz, akkor még a PRIV-nél is pengébb kijelzője lehet a Viennának, legalábbis ami a pixelsűrűséget (545,45 ppi) illeti. 

A fentieken túl még azt is rebesgetik a Viennáról, hogy valamikor március/április tájékán kerülhet a boltokba, és nagyjából fele annyiba kerülhet majd, mint a PRIV mostani nyitóára (ami gyakorlatilag a Classic árát, vagy ahhoz közeli árat feltételez).

Most már mindjárt itt a jövő tavasz, szóval nem kell sokat várni, hogy kiderüljön, mindez igaz-e, mindenesetre ha igaz, látatlanban az ideinél mindenképpen szebb évet jósolok a BlackBerry hardvergyártó részlegének. Na de neked ezek alapján mi a véleményed?

 Via BlackBerryCentral.

süti beállítások módosítása