Múlt hét végén megérkezett a BlackBerry androidos Hub+ alkalmazáscsomagjának első, tavaszi frissítése, vele együtt pedig egy vadonatúj, BlackBerry-exkluzív app is, a Privacy Shade, ami egy nagyon érdekes megvalósítása annak, hogyan zárhatjuk ki a környezetünkben lévő vadidegeneket az okostelefonos privát szféránkból. 

A Privacy Shade appot neked találták ki, ha például sokat utazol tömegközlekedésen, és eleged van abból, hogy az e-mailjeidet és privát üzeneteidet rajtad kívül a 7-es busz azon utasai is olvasgathatják, akik melletted vagy mögötted kapaszkodnak vagy éppen ülnek. Vagy éppenséggel nem szeretnéd, ha egy tárgyaláson a melletted ülő tárgyalópartner beleolvasgatna a belső céges kommunikációba. 

privacy_shade.jpg

Az app működése pofonegyszerű, éppen ezért zseniális: a Privacy Shade kitakarja a kijelzőtartalom 95%-át, a maradék 5%-ot, mint egy betekintőablakot te mozgathatod a kijelzőn, miközben a félig átlátszó kitakart terület is ugyanúgy használható marad. Az app bekapcsolható az értesítési területről, valamilyen gyorsgombbal (ha a készülék támogatja) vagy gesztussal, illetve Android Nougat operációs rendszer esetén a Produktivitás Fülről is. A beállításoknál megadhatod, hogy a maszkolás mennyire legyen áttetsző, illetve a kétféle (kerek és elnyújtott, vízszintes téglalap) betekintő közül választhatsz.

A Privacy Shade egyelőre csak androidos BlackBerrykre érhető el az alábbi ikonra kattintva:

Szerezd meg: Google Play

Az új app megjelenése mellett frissült a Hub+ csomag több komponense is, szokás szerint még sokoldalúbbá vált a BlackBerry Hub e-mail és értesítéskezelő kliens (KiK és Telegram-támogatás került bele, mostantól támogatja a dual SIM-es telefonokat, illetve bétás Android Wear támogatást kapott) valamint a Névjegyzék és a DTEK alkalmazás. Utóbbi végre azonnal jelzi, ha az operációs rendszer integritása kompromittálódot, azaz valamilyen app belepiszkált a rendszerbe. Ez egyébként még nem feltétlenül jelent bajt vagy biztonsági kockázatot, de jobb résen lenni, és pont ez a DTEK alkalmazás legfőbb küldetése.

A fenti appok mellett kisebb hibajavításokat kapott a Naptár app, a BlackBerry Launcher, a Password Keeper és a nemrég megjelent Notable is. 

süti beállítások módosítása