Van egy jó hírünk azoknak, akik szeretnek tévézni, és hisznek benne, hogy a közszolgálati tévécsatornáknak TÉNYLEG mindenhol ott kell lenniük: a héten megérkezett az egyik legnépszerűbb TV-s alkalmazás legújabb változatának blackberrys portja. Az SPB TV 2.0 nem kevesebbet ígér, mint hogy bárhová magunkkal vihetünk egy rakás tévéadást, és - feltéve, hogy van 3G-s térerő, vagy WLAN-hálózat a közelben - a telefonunk kijelzőjére meredve nézhetjük meg kedvenc műsorunkat, ha éppen nem érünk rá otthon a plazma előtt ücsörögni.

Az SPB TV 2.0 ráadásul mindezt ingyen teszi, az alkalmazás használata csak akkor jár költséggel, ha a mobilhálózaton keresztül tévézünk, ekkor is attól függően kell fizetnünk, hogy milyen minőségben kívánjuk nézni az adást. A program két tömörítési fokozatot ajánl fel, az egyik 110 kbps (Normal Quality), a másik 350 kbps (High Quality) streamet használ - tapasztalataink szerint a nézhető adáshoz azért nem árt az utóbbihoz folyamodnunk.

Szerencsére az SPB TV 2.0 esetében nem csak külföldi adókra vagyunk kárhoztatva: Bár tény, hogy van belőlük szép számmal, sőt VOD-szolgáltatás is akad, ettől függetlenül a magyar csatornák közül is nézegethetünk ötöt (m1, m2, Duna TV, Duna II Autonómia, Hír TV).

A program emellett bizonyos csatornáknál (így többek közt az összes magyar adónál) az éppen aktuálisan futó műsorról is tájékoztat minket egy kezdetleges elektronikus programkalauzban, ahol például beállíthatunk figyelmeztetést arra az esetre, ha nem akarunk lemaradni valamelyik programról (ezt a készülék naptárába jegyzi be a program).

Az SPB TV letölthető a fejlesztők weboldaláról.

süti beállítások módosítása