Folytatjuk a RIM körül idén történt eseményeket feldolgozó sorozatunkat, immár az áprilissal, a húsvét és a PlayBook hónapjával. Ez mindjárt az első napon egy újdonságot hozott, na nem a RIM, hanem sokkal inkább a BerryBlog életébe: április elsején debütált a BerryBlog új dizájnja, amit azóta tovább igyekeztünk csiszolni, remélhetőleg a kedvetekre.

A hónap elején ismét képeket mutogattunk a Bold 9900-ról (vagy 9930-ról, ez a képek alapján nem derült ki), akkor azonban még az sem volt egyértelmű, hogy egyáltalán Boldnak hívják majd a telefont, mostanra persze minden világos lett, de hé! - hol a Wi-Fi hotspot üzemmód?

A hónap poénját Jim Balsillie szállította, amint a Bloombergnek nyilatkozva azt ecsetelte, hogy a PlayBook mennyire jó kis tablet, és egyébként is, voltaképpen semmi hiányossága nincs, tényleg jó úgy, ahogy van az egész. A tagot érdemes figyelemmel kísérni a mondandója közben, mintha egy teleshop-díszletből lépett volna elő.

Aztán április 19-én mindenféle különösebb csinnadratta nélkül megérkezett a PlayBook. Nagyjából ennyit tudunk elmondani a launchról, tök érdektelen volt.

Áprilisban szoftverfronton is újított a RIM, ekkor jelent meg a BlackBerry Messenger 6 első, publikus bétája, ami megnyitott az utat a BBM Connected program felé. Ma már a 6.1-es verziót is lehet tesztelni az alkalmazásból.

Végül az év negyedik hónapjában kiderült, hogy a BlackBerry OS soron következő verziója mégsem az eredetileg neki szánt 6.1-es számozással kerül majd a telefonokra, hanem a 7-es számot viseli majd, ami a kínaiak szerint ugyan szerencsétlen szám, de azért a Java-alapú OS-családnak mégiscsak egy méltó befejezését jelenti.

A hónap BB-celebje egy ismert és ünnepelt színésznő, a 36 évesen is gyönyörű Eva Longoria volt. 

süti beállítások módosítása